VISION


VisionNorrköping Studio AB bildades 2018 av fyra lokala produktionsbolag med erfarenhet av långfilm, reklam, TV-produktion, produktionsservice, konsertfilm och filmoch mediepedagogik.


Vår vision är att utveckla filmregionen och vara ett nav och kluster för regionala filmare och filmproduktioner och vi vill bli attraktiva för externa filmproduktioner.

Norrköping Studio AB vill arbetar för att uppföra en studio för större setbyggen och greenscreenproduktioner. Vi är den och självklara basen för inspelningar som görs här. Här finns kontor, möteslokaler, sminkrum, verkstadsytor, plats för repetioner m.m.


Norrköping Studio förvaltar ett eget branschregister över filmare och filmarbetare, statister och produktionsassistenter, manusförfattare, dramaturger, fotografer, locations m.m. och vi kan peka på samarbetspartners, hotel, catering, bygg, bemanning, transport och hjälpa till i processen med tillstånd. I Norrköping Studio AB finns också professionell yrkeserfarenhetinom it-nätverk och webblösningar.

Då varje produktion är unik vill vi utvecklas tillsammans med branschen. Vi vill samverka med regionens övriga filmsatsningar.

FILMSTADEN NORRKÖPING


Norrköping är filmstaden i framväxande. Sedan några år tillbaka finns en kommunal filmfond, en eftergymnasial filmarbetarutbildning, filmcentret Cnema, universitetsutbildningar inriktade på mediateknik och kulturproduktion samt ett par filmgymnasium.


De senaste åren har flera långfilmer spelats in här. Bl.a. “Den blomstertid nu kommer”, “Goliat”, Dokumentären om Moa Martinsson, tyska” Inga Lindström”, mängder med filmer för olika TV-kanaler och hundratals kortfilmer för festivaler, sociala medier m.m och fler inspelningar ligger i pipen. Norrköping ligger geografiskt bra till. En dryg timme bort ligger Stockholm och via stambanan är kommunikationen till Malmö och Göteborg bra. I Norrköping finns en flygplats med internationella linjer och bara fem mil bort ligger Linköpings och Skavsta flygplats.


I Norrköping finns över trettio verksamma bolag med inriktning på film och rörlig media så filmkompetensen finns här.

Under ett filmbranschmöte i Strykbrädan 2018, anordnat av bl.a. Näringslivskontoret framkom behovet av en filmstudio från hela den lokala filmbranschen. Det var därför startade vi Norrköping Studio AB.